Spanyol ingatlanok

Spanyolországról

Costa Blanca

A Costa Blanca, magyarul "fehér part", finom fehér homokos partjaival Spanyolország középső részén helyezkedik el. A hely egy igazi turistaparadicsom: változatos partjai, gyönyörű városok, települések, csodás természeti képződmények, télen is 15 fok feletti hőmérséklet, és nyáron is kellemes klíma, valamint egész évben napsütés várja a tengerpartok szerelmeseit. Európában egyedülálló számú, őshonos pálmafák, déli gyümölcsök, egzotikus növények, csodaszép virágok, és a WHO szerint a világ legtisztább levegője járul hozzá a csodálatos kikapcsolódáshoz. A Costa Blanca kristálytiszta levegőjének oka az ipari létesítmények teljes hiánya a térségben, nem véletlen, hogy mágnesként vonzza a turistákat. Ennek ellenére nem csak zsúfolt üdülőhelyek, hanem kis, festői városok, és falucskák is várják a csendes pihenésre vágyókat. Akik pedig bulizásra, zsúfoltságra vágynak, azok is megtalálhatják álmaik települését a Costa Blancán.

Fővárosa Alicante, mely két részre osztja, északi és déli részre. Alicantétól délre, La Manga felé haladva
lagúnák és sós tavak, valamint természetvédelmi területek tárulnak elénk. A változatos partszakasz tiszta öbleivel, hosszan elnyúló homokos strandjaival és sziklás partokkal várja egész évben a pihenni vágyókat. Megszámlálhatatlan szórakozási lehetőség várja az idelátogatókat.

Costa Blancán évente több mint 300 a napsütéses napok száma, igen kellemes klíma jellemzi. Téli időszakban kb. 12-20 C van, nyáron 28-35 C, a víz hőmérséklete kiválóan alkalmas a fürdőzésre.
A sóstavak párolgása, a levegő tisztasága miatt a klímája kiváló gyógyhatással van a neurodermitis- és apsoriasis, a reumás-fekélyes, szív- és vérkeringési, valamint asztmás betegségekre.
A déli Costa Blanca fontosabb partmenti városai közé tartozik Torrevieja, amely 35km-re délre fekszik az alicante-i reptértől, és 30km-re északra a Mar Menor-tól.
Az egykori kis halászfalu ma már teljes infrastruktúrával, jachtkikötők egyik legnagyobbjával és hosszú strandpromenádéval rendelkezik. A közvetlen közelben további 4 jachtkikötő is található.

Torrevieja déli részén fekszik a Playas de Orihuela, itt található az építkezések többsége, az ápolt villanegyedek, teniszpályák, golfpályák, kisebb jachtkikötők.
Torreviejától északra fekszik egy kb. 17 km hosszú finom homokos strand, amely természetvédelmileg védett erdővel van körülvéve. A régió tengervize minősége miatt egész Európa számára ismert. Az EU több strandot kék zászlóval tüntetett ki, ezzel csak a legtisztább és legbiztonságosabb strandok rendelkeznek. Sok észak- és közép- európai ember Torrevieja és környékén találja meg nyugdíjas éveire a nyugalmat, ezért is sokszínű kulturális lehetőség nyílik mindenki számára (európai clubok, nemzeti ünnepek, stb.)

Négy nagy és érdekes város várja Önöket városnézés és bevásárlási lehetőségekkel:
Alicante (kb. 270 000 lakos) a legszebb strandsétánnyal és festői óvárossal,
Elche (kb. 200 000 lakos) Európa legnagyobb pálmaparkjával,
Murcia (kb 380 000 lakos) az impozáns középkori katedrával,
Cartagena (kb. 180 000 lakos) kikötőváros a gyönyörű tanácsházával.

A környéken öt 18 lyukú golfpálya van, további öt a tervben szerepel. A közvetlen közelben fekszik a nagy Sóstó, amiből a XII. század óta nyerik a tengeri sót.

Az említett területeken nagy hotelláncok nincsenek, így tömegturizmus sincs, mint Spanyolország többi részén. A legtöbb idelátogató saját ingatlannal rendelkezik, vagy nyaralót bérel.

Az ingatlan ára ebben a tartományban a legolcsóbb, viszont a legdinamikusabban emelkedik.
Reméljük rövid tájékoztatásunk meghozza a kedvüket a Costa Blanca megtekintéséhez.

  
  

c.blanca golf.jpg