Spanyol ingatlanok

Spanyolországról

Costa del Sol

A Costa del Sol, magyarul a "Napos Part" melyet sokan "Európa Kaliforniájának" neveznek, Spanyolország egyik legváltozatosabb üdülőhelye. A gyönyörű tájegység a Spanyolország egyik legismertebb, és a legnépszerűbb részének számító, csodálatos szépségű Andalúzia rendkívül gazdag kulturális örökségeit, hangulatos kis "fehér" falvait, csodálatos városait, történelmi emlékeit, a Sierra Nevada hegyeit, és persze csodálatosan szép, tiszta, és napsütéses tengerpartokat kínál az odautazónak.

Az Európa legdélibb részén található tartomány, amelyet Afrikától egy mindössze 14 km széles szoros választ el Gibraltárnál, Európa legkedvezőbb éghajlatával rendelkezik, mivel egész évben süt a nap, több mint 320 napot évente, kellemes a hőmérséklet,és ha egy kicsit bátrabb, itt még télen is lehet fürödni a tengerben. Télen a síelés, nyáron pedig a golfozás szerelmeseit, (melyből több mint 40 üzemel egész évben) is várja a Costa del Sol és Andalúzia.

Központja Malaga, mely fontos kikötőváros szerepét tölti be a régióban. Marbella a Costa del Sol legexkluzívabb, legelegánsabb üdülőhelye, a gazdagok, és szépek városa. Több herceg, és trónörökös, híres politikusok, olajmágnások, valamint olyan híres színészek nyaralnak itt, mint Sean Connery, vagy Antonio Banderas. A Ferrarik és Porschék sora Monte Carlohoz teszi hasonlóvá a járműparkot. Az elegáns üzletek, éttermek, és a hírességek luxusvillái mellett, Marbella óvárosában kanyargós, szűk utcácskákat, hangulatos tereket, és régi, római, és mór műemlékeket fedezhetünk fel.
Puerto Banus a világ egyik leghíresebb kikötője: az 1970-ben nyílt Puerto a szupergazdagok luxusjachtjait fogadja, akik aztán a Banus méregdrága üzleteiben "shoppingolnak". A kikötőben a világ leggazdagabb embereinek luxushajói, és -jachtjai találhatók, melyek között ott van például a szaúdi király hajója. Puerto Banusban a világ leghíresebb divatházainak, és legdrágább, legexkluzívabb márkáinak mind van üzlete, de a turisták számára is találhatók itt megfizethető árszinvonalú butikok. Ha pedig meguntuk a vásárolgatást, például betérhetünk egy helyi, hangulatos halétterembe. Puerto Banus éjszakai élete is nagyon mozgalmas, itt aztán alaposan kiszórakozhatja magát az ember.

A Costa del Sol-on való üdüléskor, közelsége miatt, a Nagy-Britanniához tartozó Gibraltár meglátogatása is megfontolandó, valamint kihagyhatatlan Tarifa és Cadiz ami már az Atlanti-óceán partján fekszik. De itt van még Sevilla, Córdoba, Toledo, Ronda, Mijas és számos úticél amit érdemes megnézni, ha Andalúziában járunk.

Az utóbbi években nagyon sok angol és ír család vásárolt ingatlant Spanyolországban és ezen belül a Costa del Sol-on is. Az észak-európai országokból a mediterrán országokban ingatlant keresők 60%-a a Costa del Sol-t választja nyaralója vagy második lakóhelyének helyszínéül.
Figyelembe véve az Európában egyedülálló időjárást, a természet és környezet vonzerejét, Andalúzia kúltúrális sokszínűségét, valamint a gazdaság és infrastruktúra fejlődését, kimondhatjuk, hogy a Costa del Sol egy igazán jó befektetés.

 
  

  
 marbella-golf_1.jpg