Hírek

Hogyan építsünk kertet a városban?
Hogyan építsünk kertet a városban?
Egy városban mindig is nagy kihívást jelentett a kertépítés. Ha lakásunkhoz csak egy kisebb méretű földterületet kaptunk, de szeretnénk egy különleges kertet, érdemes pár trükköt bevetni.

Mivel a kisebb kertekben nem lehet túl nagy virágágyásokat kialakítani, így nem biztos, hogy itt a növényekre kell elhasználni a legtöbb teret. Építhetünk pl. egy kisebb meleg vizes medencét, amelyben hétvégén kedvünkre pihenhetünk és lazíthatunk. A medencét érdemes a kert napos részébe építeni, de fontos a csúszásmentes padló.

Osszuk fel a kertet több részre, és építsünk magas ágyásokat. Ez remek megoldás lehet arra, hogy az amúgy unalmas sík teret izgalmasabbá tegyük. Az ágyásokat megépíthetjük téglából, kőből vagy betonból. Az ágyások szélére szereljünk fel falapokat így akár le is lehet ülni a szélükre.

Helyezzünk el néhány kisebb szobrot a kertbe. Ezek készülhetnek kőből, fából, terméskőből, vagy rozsdamentes acélból. Sok kis növény helyett ültessünk pár hangsúlyos nagyobb dísznövényt, cserjét, amelyek szoliter növényként is megállják helyüket.

Egy ilyen kertet nem csak nappal, de akár este is lehet használni, ha ügyesen alkalmazzuk a megvilágítást. Ez irányulhat néhány nagyobb növényegyüttesre, a medencére, vagy lehet háttérvilágítás, de akár a lépcsőt is kivilágíthatjuk.

Érdemesebb energiatakarékos izzókat és lámpákat felszerelni. Bár ezek beszerzési ára jóval magasabb, hamar megtérül a befektetett összeg a villanyszámlában.

A kisebb, egynyári vagy évelő virágzó növényeket ültessük ki csoportosan a már említett magas ágyásokba, a falak és kerítések mellé pedig helyezzünk nagyobb növényeket: mint pl. a bambusz, amely jó térhatároló is egyben. Válasszunk minél izgalmasabb színű és formájú növényeket, amelyek élettel töltik meg a kertünket.

Forrás: http://www.ingatlan.com/