Hírek

Extravagáns ház az erdő közepén - tér, luxus és panoráma
Extravagáns ház az erdő közepén - tér, luxus és panoráma
Ausztrál építészek álmodták meg ezt a különleges épületet, ami minden extravaganciája ellenére tökéletesen illeszkedik az erdei tájba.

Az ausztrál Utz-Sanby építésziroda által jegyzett ház igazi különlegesség, hiszen extravagáns megoldásai ellenére szinte belesimul az erdőbe. Már maga a telek megválasztása is szokatlan, hiszen a ház meredek domboldalra épült, így minimális földmunkára és rombolásra volt szükség az építéshez. A ház lábakon áll, egyik oldalával a domboldalra támaszkodik, míg a másik irányba fantasztikus kilátás nyílik a hálóból és az étkezőből.

4.jpg
 


Míg a ház kívülről visszafogott, addig belül letisztult luxus fogadja a betérőt, az üvegfalak miatt pedig olyan érzése van az embernek, mintha a szabadban élne. Erre az érzésre erősít rá a tervező azzal, hogy a ház közepén patio jellegű, fedetlen belső teret hagyott, ahol a konyha kapott helyet, így az ember szinte azt sem tudja, hogy kint vagy bent van éppen. 

                                                         


130662_ck1.jpg

Persze lehet vitatkozni azon, hogy egy ilyen ház mennyire praktikus, de azt el kell ismerni, hogy ebben élni mindenképpen élmény.

Forrás: http://www.ingatlan.com/