Hírek

Európa első forgó hotelje
Európa első forgó hotelje
Európa első forgó hotelje Horvátországban épül.
Brit építészek a világon először megkísérlik a lehetetlent: egy olyan hotelt terveztek, amely körbe-körbe forog, csodálatos kilátást nyújtva minden egyes vendégnek.

110691_fm.jpgA látványt megunni nem lehet, hiszen állandóan változik. A luxushotel Horvátországban, Spalatóval (Split) szembeni Solta sziget Maslinica faluhoz közel épül majd. A londoni központú, több építészeti díjat magáénak mondó Studio RHE több millió fontos projektjéről azt nyilatkozta: a hotel építése két és fél évet vesz igénybe, 2012-ben nyílik és 50 szobás lesz. Az épület lassan forog majd körbe központi tengelye körül. A hotelhez tartozik úszómedence is, a háromszintes épület naponta 1,3-szor fordul körbe saját tengelye körül, így állandóan más képet mutat majd a csodálatos Adriáról.

Richard Hywel Evans építész, aki a hotelt tervezte,mondja, hogy a vendégek egyáltalán nem fogják érezni, hogy az épület mozog. - Hiszünk abban, hogy ez a rendkívül kreatív ötlet sokakat vonz majd a hotelbe. Büszkék vagyunk arra, hogy ezzel a nagyszerű konstrukcióval előállhattunk - mondta Ewans. - Amikor a hotelen gondolkodtunk, az jutott eszünkbe: minden vendégnek látnia kellene ezt a lélegzetelállító látványt. Ezért gondoltuk azt, hogy a hotelt körbeforgatjuk. Az építkezés 70 millió angol fontba kerül.

Forrás: www.ingatlan.com